промена идеја!

Virus globalne neposlušnosti #SpanishRevolution

Povodom  jučerašnjeg hapšenja trojice  vođa hakerske grupe „Anonimni“ Španija, ova grupa je izdala sledeće saopštenje:

Ovo je anonimna poruka Španske revolucije političarima, diktatorima, oligarsima širom planete. Iznenađeni ste globalnom neposlušnošću?  Dozvolite nam da vam pojasnimo vašu složenu poziciju.

Pre nekoliko hiljada godina, ljudska bića su stala na put razvoja. Od tada, naša vrsta je prošla mračni i krvavi put osuđena na život u strahu prouzrokovanim neznanjem.  Znanje, etički i tehnološki razvoj su oduvek bili uslovljeni elitama i njihovim ratovima koji , kao u Orvelovoj metafori, nisu doneli ništa osim održanja vertikalnih i nazadnih socijalnih šema.  Stigli smo u 21.vek naše ere, nakon dva svetska rata, tegleći pretnju međusobnog uništenja nuklearnim sukobima. Najavom „kraja istorije“ od strane vaših ekonomista i intelektualaca, činilo se da je besmislena mogućnost traženja pravednijeg poretka.  Misleći da ste dovoljno usporili razvoj našeg razuma, pustili ste nas da podignemo model razvoja čiji je jedini cilj bio tek da vas učini moćnijim i bogatijim.

Ipak, niste uzeli u obzir da ljudski duh odbija da se večno pokorava.  Dok ste verovali da ćete nas konačno potčiniti koristeći ekonomsku krizu, naša vrsta se razvila ponovo.  Koristeći samo moći kulture i slobode, mi smo drugačije upotrebili tehnološke resurse koji su tvorevina našeg duha a koje ste nam obezbedili da biste nas učinili potrošačima.  Dakle, mi smo unapredili i učinili otpornim naše snage, operacije i efikasnost. Mi upijamo vaše taktike, tehnike i zamisli da stvorimo sopstvene medije, snove i izazove.

Danas, nenasilna revolucija se širi planetom kao izazov vašem ugnjetavanju i pokušaju da nam ukinete slobodu izražavanja.  Konačno,  informacija je doprla do kritične mase, šireći se u brojnim glasovima čije nove želje i potrebe ne mogu biti podmirene važećim poretkom stvari.  Sada fizički i digitalno povezani, mi stvaramo ogromnu kolektivnu svest.  Možda vaši korporativni mediji  ćute o tome što se dešava, ali nas više ne možete izigrati.  Možete privremeno zaustaviti  nekoliko čvornih tačaka ali  se proces preobražaja  nastavlja  nezaustavljivo.  Sada, nije važno koje mere protivmere preduzimate,  što  više nasilja, cenzure i prepreka postavljate  na našem putu , to više otkrivate vaše slabosti.  Sa svakog mesta na Zemlji, sa različitim idejama i u  različitim uslovima,  oduvek su postojali, postoje danas i uvek će postojati muškarci i žene koji se suprotstavljaju nedemokratskim i nepravednim vladama.  Nakon milenijuma patnje, naša vrsta se uspravila i ništa više neće biti isto.  Vaša totalitarna igra se završava.  Ali priča, prijatelji, još uvek nije završena već počinje sada.  Ovde u Španiji, mi ćemo zaposesti ulice i marširaćemo gde god. Zapamtite , promena se dešava, sa vama ili bez vas. Narod ne treba da strahuje od  vlade.  Vlada treba da strahuje od naroda.  Mi smo narod. Mi smo jedini sistem. Mi smo anonimni. Nas je mnoštvo.  Mi ne zaboravljamo. Mi ne opraštamo.  Očekujte nas.

Single Post Navigation

One thought on “Virus globalne neposlušnosti #SpanishRevolution

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: