промена идеја!

Niski start u ciljnoj ravnini

Događaji diktiraju tempo promena, nekada je autor imao dovoljno vremena za pisanje, uređivanje i objavljivanje knjige. Danas, pogotovo ako se autor bavi savremenim temama kao što to sjajno radi Ričard Hajnberg, taj proces je čini se zastareo i previše spor.  Suočen sa situacijom da ima tako  puno toga da saopšti  čitaocima i da je materija i poruka toliko važna da ne može da čeka ugovoreno izdavanje knjige u septembru 2011.godine, Ričard Hajnberg je odlučio da svojim onlajn čitaocima unapred  omogući uvid u proces nastajanja knjige Kraj rasta-Prilagođavanje novoj ekonomskoj realnosti  ( orig. The End of Growth-Adapting to Our New Economic Reality) na veb lokaciji organizacije Post Carbon Institute. Takođe, osvrte na najvažnije događaje i informacije relevantne za knjigu moguće je ispratiti na Facebook i Twitter profilu koji je namenski otvoren za ove potrebe. Nakon prečitavanja već objavljenih sjajnih i jezgrovitih  odlomaka  shvatio sam da se ne radi  samo o  viralnom marektingu koje prati izdavanje knjige već i altruističkoj potrebi  da se poruka pošalje što jače i što dalje i što je najvažnije da stigne na vreme.

Obzirom da je tematski okvir knjige u direktnoj vezi sa sferom interesovanja ovog bloga, odlučio sam da se uključim u ovaj fotofiniš poduhvat i da u ciljnu ravninu utrčimo spremni i informisani i u ovim krajevima tako što ću povremeno prevoditi i objavljivati,  zanimljivije delove ove knjige.  Za ove potrebe ću otvoriti posebnu kategoriju prevodi kako bi se lakše pregledao sadržaj. Obzirom da se radi o pozamašnom (i neizvesnom)  poduhvatu koji pokreće čist entuzijazam i luksuziranje  s vremenom, tempo objavljivanja i prevođenja će zavisiti i od mojih resursa ali takođe i od vaše povratne reakcije.  Ukoliko se saglasite da su poruka i  razumevanje R.Hajnberga zaista važni za vas lično i za ljude koje poznajete,  podelite to sa njima  putem  bloga, mejla, fejsbuka, tvitera, baza, rss ridera …  da zajedno napravimo lančanu reakciju koja za promenu, ima smisla.

Ostanite u toku i vežite se, ubrzani  serijal koji sledi je veoma interesantan, informativan,  lepo i lako napisan. Najvažnije.. pored razumevanja trenutnog stanja (čitaj ludila)  na kugli zemaljskoj  knjiga je zamišljena kao i tranzicioni vodič  opremljen padobranima , tehnikama prinudnog sletanja i naoružan alternativama u susret globalnom društveno -ekonomsko-političkom  kolapsu bez presedana.

 

Advertisements

Single Post Navigation

5 thoughts on “Niski start u ciljnoj ravnini

  1. Kako uspevas da pored posla nadjes vremena za blogovanje?

  2. Jedini posao koji imam poslednjih par meseci je traženje posla, ali avaj, ni taj posao nije lak.
    Eto kako… mada, više sam blogovao dok sam radio prekovremeno nego sada.

  3. Ja sam mislio da ovo pise Aca Ilic.

  4. Not the Aca Ilic you were looking for?
    Search more>> 😉

  5. Aca Ilic, flylord 😉 a on IMA posao 🙂

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: