промена идеја!

Nezaposlenost na crno

Niste imali sreće, ostali ste bez zaposlenja. To je jedna vrlo neprijatna situacija, visoko kotirana na skali najstresnijih događaja, odmah uz neizlečivu bolest, gubitak bračnog druga ili bliske osobe.  Za razliku od ovih daleko bilo životnih situacija, nezaposlenost nas ipak udara najčešće.

Nije vam lako, trudite se da racionalno suočite sa situacijom, gledate da se uzdignete, popravite, dokvalifikujete i uskočite u neki novi voz, a ovu životnu epizodu pretvorite u šansu. Razgonite crne misli,  rvete se sa depresijom, ignorišete društveni prezir i izolaciju i dignute glave odlazite u NSZ. Tamo vas tek čekaju iznenađenja, jer niste ni sanjali da  je vaš novi status nezaposlenog lica zapravo privilegija koju morate ljubomorno da čuvate. Ako dozvolite sebi luksuz da se neoprezno obučete ili daleko bilo odbijete poziv vašeg ličnog ćate može vam se desiti da vas on elegantno shift+delete sa evidencije. Pa onda budite nezaposleni, ali na crno. Od tehnološkog preko društvenog viška , svedeni ste  na nivo  statističke greške. To što vas nigde nema ( No big deal!) bitno ne menja statističku sliku.

Zato, sledeći put  se vešto pretvarajte da niste goli, bosi i gladni , jer oni siti,  što primaju platu vam neće verovati. Možda bi drugačije bilo da ćate malo, za promenu,  volontiraju. Komunikacija bi svakako bila bolja, a možda bi poneko i našao kakav-takav posao.

Advertisements

Single Post Navigation

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: